Hvordan limes PVC fittings bedst ?

Når du skal lime PVC fittings er her en kort og simpel guide til hvordan du gør det. Det fleste kan sagtens lime PVC fittings og det kræver ikke den store håndværksmester eksamen for at gøre det. PVC fittings kan bruges til mange formål og alt efter hvor stor en trykklasse du ønsker din installation skal holde til, jo mere grundig skal du være i din limning.
 
1. Start med at lave en princip skitse tegning til det du vil samle. Det skal give dig et overblik over din installation og hjælpe dig ved indkøbet
 
2. Afrens emner efterhåden som du skal lime dem. Afrensning sker med rensevæske. Brug et rent aftørringspapir til at afrense emnerne.
 
3. Påfør limen på begge emner i et tyndt lag. De fleste lim har i låget en børste med som bruges til påføring. Kør børste rundt i/om emnet 4-6 gange og tryk emner sammen øjeblikkelig. Drej IKKE emnerne men pres den helt sammen
 
4. Du har ca. 5-10 sekunders tid hvis du fortryder, men det sker jo ikke 🙂
Til brug i havedam m.m kan du principelt komme tryk på anlægget med det samme. Jeg plejer dog altid lige at give det 5 min til hærdning inden jeg sætte vand på.

Håber den lille guide kan hjælpe dig fremover
Her er lidt billeder som kan hjælpe dig

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hvordan anvendes et bunddræn og hvordan monteres det ?

Hvilke vandværdier er det mest optimale for en havedam ?

Opmåling af bassindug